over Brugge Plus

Brugge Plus voelt zich als een vis in de reien tijdens de zomermaanden! We omarmen de zomer met maar liefst tien evenementen. Deze website is je gids in zomerse gezelligheid. De zomer van Brugge Plus is een bloemlezing van wat Brugge in zich heeft.

Met de culturele wijkwerking brengen we cultuur tot in de voortuin van de Bruggelingen. Uitwijken gebruikt cultuur als bindmiddel om mensen en wijken met elkaar te verbinden. Gastvrijheid en ontmoeting lopen ook als een rode draad doorheen Triënnale Brugge. Zelfs tot in Zeebrugge, waar het URB SEA-paviljoen de evenementen Triënnale Brugge en Beaufort verbindt. 

Een vaste waarde in Zeebrugge zijn de films. Tijdens de zomervakantie kan je je elke donderdag in het zand nestelen en genieten van Filmophetstrand. Verder blaast Lichtfeest Lissewege dit jaar twintig kaarsjes uit. Met de feestelijke opening van ‘t Zand zwaaien we de zomervakantie uit. In Brugge houden we het zomergevoel een stuk langer aan dan juli en augustus. Want ook september is de moeite om naar uit te kijken  met deSeptembertoer van Uitwijken, De Belgiek en Autoloze Zondag. De zomer helemaal afronden doen we eind september met heerlijk eten, want ook dat verbindt mensen. Het culinaire talent dat Brugge rijk is, brengt Bruggelingen en bezoekers samen op Kookeet en laat hen volop genieten.

De zomer van 2018 zet Brugge meer dan ooit op de kaart als een gezellige stad. Bewonder, begroet, ontmoet en laat je inspireren! Blij dat je in Brugge bent.

 
© Matthias Desmet — Team Zomer van Brugge Plus! 

© Matthias Desmet — Team Zomer van Brugge Plus!